FAQ Hvitevarer

Kokeplater og tilbehør

For å få maksimal effekt ut av hele sonen, skal denne være fullstendig dekket av en gryte eller panne. Dette gjelder for alle sonestørrelser, og dersom man vil ha den maksimale effekten ut av den gjeldende sonen.

De av EICOs kokeplater som kan planlimes, har bokstaven «P» i avslutningen av deres modellbetegnelse.

Når hastigheten eller trekkraften på luften i nedadgående retning er kraftigere enn den hastigheten luften vanligvis går opp, lar dette seg gjøre. Dreier det seg om vanlig vanndamp, er suget i NikolaTesla-modellene minimum fem ganger så kraftig som den vanlige oppdriftskraften.

Det anbefales å bruke gryter med flat bunn og en diameter tilsvarende, eller litt større, enn det oppvarmede området.

Bruk ikke gryter med ru bunn, dette for å forhindre at kokeplatens termiske overflate risses.

- Unngå overkoking ved å redusere varmen under koking eller oppvarming av væske.

- Etterlat aldri tente kokeseksjoner uten en gryte eller panne.

- Ved endt tilbereding slukkes den aktuelle kokeseksjonen

- Benytt så fremt mulig gryter og panner med lokk når maten tilberedes, og unngå unødig varmebruk.
- Velg en gryte som er tilpasset mengden av mat. Da vil mengden av energi tilpasses ditt behov.
- Tilbered med så lite vann som mulig – så brukes det mindre energi enn når det brukes mye vann.
- Skru ned når det ikke er behov for å lage mat på høye varmetrinn, og unngå unødig varmebruk.

EICO har inngått et samarbeid med et bredt utvalg av kjøkken- og hvitevarebutikker. De flest av dem har alltid våre produkter vist i utstillingen. Men vi har veldig mange forskjellige modeller i sortimentet, og kan derfor ikke garantere at butikken har valgt å utstille nettopp den varen du gjerne vil se. Så leter du etter en bestemt modell, er det en god idé å kontakte forhandleren innen du drar dit.

Under hvert produkt kan du se forhandlere av EICO-kokeplater.

Ovner

På grunn av varmeansamling, kan emaljen på stekeovnsbunnen sprekke eller skalle av => Legg aldri eksempelvis aluminiumsfolie e.l. på bunnen i stekeovnen. Ikke sett stekeformer, panner, gryter eller brett direkte på bunnen i stekeovnen.

Hvis du skyver gjenstander frem og tilbake på bunnen i stekeovnen, kan emaljen bli skadet => Hvis du oppbevarer gryter eller panner i stekeovnen, ikke skyv dem over bunnen i stekeovnen.

Montering og feilsøking

Nei, det er helt normalt da energioverførselen er meget kraftfull. Det er imidlertid noen grytetyper som vibrerer markant mer enn andre.

Ja, dersom det støyer og vibrerer veldig mye, er det en risiko for at sandwichbunnen i gryten har sluppet grytens stålbunn. Gryter av støpejern er de mest ideelle i forhold til å redusere støyen.

Denne misfargingen skyldes avleiringer fra gryter og panner på grunn av lang tids bruk. Misfargingen kan rengjøres med EICOs kokeplaterens, varenummer 2509. Kokeplaterensen gir i tillegg et beskyttende belegg på glasset etter påføring.

Det skyldes vanligvis at det ikke er god nok luftsirkulasjon rundt kokeplaten, og du bør derfor sørge for bedre ventilasjon fremover.

Ved lavere varmeinnstillinger reguleres output med pulsinduksjon ved at magnetfeltene slås på og av regelmessig. Kokeplaten har PI-teknologi fra tyske EGO, og det er meget normalt for måten hvorpå induksjonskokeplaten kontrollerer temperaturen. Rent faktisk vil man kunne høre når platen pulserer, og det vil bli opplevd som at varmen leveres i frekvenser. Hovedparten av induksjonskokeplatene benytter denne induksjonsteknologien.

Du finner alltid typeskiltet innvendig i ovnens ramme – plassert under ovnsrommet. Når du åpner døren, kan du se typeskiltet mellom ovnsdøren og kabinettet. Typeskiltet er vanligvis en sølvgrå etikett som identifiserer den spesifikke ovnen. Dersom du skal informere oss om typeskiltet, bør du ta et bilde av hele typeskiltet og sende det til oss på support@eico-as.no.

Du finner alltid typeskiltet på undersiden av kokeplaten. Typeskiltet er vanligvis en sølvgrå etikett som identifiserer den spesifikke kokeseksjonen. Dersom du skal informere oss om typeskiltet, bør du ta et bilde av hele typeskiltet og sende det til oss på support@eico-as.no.

Vedlikehold

Fjern eventuelle matrester og fett fra kokeplaten ved hjelp av skraper som kan kjøpes som ekstrautstyr.

For å rengjøre det oppvarmede arealet på best mulig måte, må kun egnede rengjøringsmidler og tørkerull benyttes. Skyll deretter med vann og tørk etter med en ren klut.

Ved bruk av skraperen (ekstrautstyr) fjerner man folie og sølvpapir, som ved uhell kan ha smeltet på platen, det samme gjelder sukker eller andre matrester.

Vedlikehold hindrer beskadigelse av overflaten. Bruk av skuresvamp eller aggressive, kjemiske rengjøringsmidler er ikke, under noen omstendigheter tillatt.

Rundt ovnsrommet er det en ømfintlig fiberpakning som tetning mot dørplaten. Den kan bli skadet av pussing og skuring.

Den skal helst ikke rengjøres.

- Sjekk at betjeningsknappene ikke er låste.
- Knappene reagerer på trykk, slik at du ikke trenger å anvende noen form for press.
- Dersom du har «light-guide», ligger sensoren under lysdioden. Du skal altså ikke slide direkte på lyset med lysguiden.
- Bruk midten av fingeren din, ikke spissen.
- Sørg for at betjeningsknappene alltid er rene, tørre og at det ikke er noen gjenstander (eksempelvis redskaper eller klær som dekker dem). Selv et tynt lag vann kan gjøre knappene vanskelige å betjene.

Vær sikker på at du har valgt en gryte/panne som er velegnet til matlaging. Dersom du er i tvil, så sett en magnet mot bunnen. Dersom den tiltrekkes, er pannen/gryten egnet til induksjon.

Dersom gryten er for liten, eller ikke er plassert korrekt på platen, kan den ikke registreres.

Dersom en ikke-magnetisk panne/gryte (eksempelvis aluminium) eller andre små gjenstander (eksempelvis kniv, gaffel, nøkkel) er blitt etterlatt på kokeplaten, går kokeplaten automatisk på standby i ett minutt.

Fjern flekkene etter de smeltede matrestene eller sukkerholdig søl raskest mulig. Dersom det får lov å kjøle av på glasset, kan det være vanskelig å fjerne, og vil kanskje permanent skade glassoverflaten. Bruk eksempelvis fiskekniv, pallettkniv eller barberkniv som er velegnet til glassinduksjonskokeplater, men vær oppmerksom på kokesonenes varme overflater. Skrap skitten eller sølet til et kjølig sted på kokeplaten. Tørk skitten eller sølet med en klut og et stykke tørkerull.

Ofte stilte spørsmål om ovner og kokeplater finner du ovenfor.

Fant du ikke det du lette etter?

Du kan også bruke søkefeltet for å finne svaret på spørsmålet ditt.

Dersom det ikke hjelper deg med spørsmålet ditt, er du velkommen til å kontakte oss gjennom PRIVAT HOTLINE på telefon +47 21 935 359