FAQ Vasker

Vasker og tilbehør

En vask utstyrt med en bakkant er absolutt å foretrekke i eksempelvis bordplater av tre. Spesielt dersom bakplaten er senket, slik at vannkranen kan plasseres på det absolutt beste stedet - nemlig inne i vaskens våtsone. Hermed beskyttes bordplaten og det er enkelt å rengjøre omkring vannkranen.

Oppløftventilen er et tilbehør hvor straineren (kurvsilen) kan fjernbetjenes. Altså en fjernbetjent åpne- og lukkemulighet. Vasker med oppløftventil leveres alltid med hull til blandebatteriet og hull til oppløft-ventilen.

Det er forskjellig om vasker leveres med eller uten hull til blandebatteri. Det er du nødt til å undersøke ved produktet. I tillegg kan det være et ønske om ekstra hull til eksempelvis en såpedispenser. Til mange vasker kan hull bestilles sammen med vasken, slik at man sparer unødig tid, besvær og risiko for skade på vasken

Montering

Noen vasker er symmetriske - og dermed vendbare. Hvis vasken ikke er vendbar, benyttes begrepet "høyre" eller "venstre" om en vask. Det viser til i hvilken side av modellen vasken (og ved flere vasker - hovedvasken) er plassert.

Nedlegging er den tradisjonelle metoden hvor man skjærer hull til vasken og vasken spennes fast i benkeplaten.

Underliming er hvor vasken limes og monteres fra undersiden av materialet. Metoden anvendes i forbindelse med laminat, tre, stein og glass (underlimingsvasker skal fabrikkmonteres).

Planlimning – også kalt nivåliming - er hvor det freses ut for nedfelling av vaskens kant, og vasken nedlimes. Denne monteringsformen gir en glatt overflate mellom benkeplate og vask og gjør rengjøringen enklere (planliming krever spesialverktøy). Merk! Priser og varenummer er ikke like for nedleggings- og underlimingsvasker hhv. nivåvasker.

For montering kan det være behov for en mer spesifisert tegning enn den som er tilgjengelig ved produktarket og i katalogen. 

dwg/dxf-filer med spesifikke mål og andre mere detaljerte tegninger kan rekvireres ved å rette henvendelse til kontoret.

I eksempelvis vaskekatalogen skal man være oppmerksom på at det er vaskens ytre mål som er angitt på strektegningene.

Mange dekorative vasker lages uten overløp. For at det er lov å benytte disse, skal det være et gulvavløp i rommet. I tillegg skal det til disse vaskene benyttes en «click-up» beregnet for vasker uten overløp - og ikke den bunnventilen som leveres med blandebatteriet. Ulike typer av click-up kan ses på i vårt produktavsnitt.

Click-up passer ikke nødvendigvis til alle vasker uten overløp. Vær oppmerksom på at din valgte click-up passer til ditt behov. Denne finnes i forskjellige dimensjoner avhengig av tykkelsen på den bordplaten / vasken som delen skal "gripe rundt".

Vedlikehold

Rengjøring og vedlikehold av overflater av rustfritt stål

EICO stålvasker til kjøkken og bad er fremstilt i 18/10 rustfritt stål (AISI 304 sertifisert stål av toppkvalitet). Et miljø- og rengjøringsvennlig materiale som er velegnet, og hvor det stilles store krav til hygiene.

Rustfritt stål kjennetegnes ved en oxid-film som beskytter overflaten og gjør produktet rustfast. Denne filmen virker som en naturlig barriere til beskyttelse mot angrep av korroderende luftarter, væsker eller partikler.

Rustfritt stål er imidlertid ikke sikret fullstendig mot korrosjon, noe det ellers kan være en generell oppfattelse av. Ødelegges den beskyttende filmen på ståloverflaten, kan beskyttelsen reduseres drastisk, og det kan dannes rustpletter eller avleiringer av forskjellig art. Derfor anvendes spesielle teknikker ved forarbeiding av stålet som sikrer fullstendig beskyttelse ved alle normale arbeidsprosesser.


Primære årsaker til korrosjon:
• Jernholdige materialer (rust), som etterlates på våte overflater, typisk fra redskaper som anvendes til rengjøring, eksempelvis skuresvamper
• Kalk. Kalkavleiringer kan svekke stållegeringen
• Salte og tørre rester av fordampede væsker
• Rengjøringsmidler med innhold av klorid eller ammoniakk som ikke skylles av
Rengjøring og vedlikehold:
For å unngå korrosjonsproblemer er det meget viktig at brukeren rengjør ståloverflaten på korrekt vis, slik at det anvendes passende produkter til å sikre at rustbeskyttelsen opprettholdes.

Til daglig rengjøring anbefales vanlig oppvaskmiddel. Bruk en oppvaskbørste eller eventuelt en myk klut. Grundig rengjøring kan klares med et dertil egnet stålrengjøringsmiddel. Sikre at midlet ikke inneholder klorider, ammoniakk eller tilsvarende. Skyll alltid med rent vann.

Anvend ikke skuresvamper med metalloverflate eller liknende redskaper som kan etterlate mikroskopiske partikler som kan festne seg til den rustfrie overflaten.

Ofte stilte spørsmål om vasker finner du ovenfor.

Fant du ikke det du lette etter?

Du kan også bruke søkefeltet for å finne svaret på spørsmålet ditt.

Dersom det ikke hjelper deg med spørsmålet ditt, er du velkommen til å kontakte oss gjennom PRIVAT HOTLINE på telefon +47 21 935 359.