10/05/2022

Effektiv kjøkkenventilator? Glem ikke filteret

Har du valgt en EICO-kjøkkenventilator med resirkulasjon, bør du ikke glemme å rense eller bytte filteret – ellers vil kjøkkenventilatoren miste sin effektivitet og sugeevne.

Rules kjøkkenventilator

En lang rekke av EICOs kjøkkenventilatorer fungerer også som resirkulasjonsversjoner hvor luften renses ved hjelp av fett- og luktfiltre. Etter filtrering ledes luften tilbake til rommet, og romluften renses dermed ved gjentagende passasje gjennom aktive kullfiltre.

Med denne kjøkkenventilator-versjonen er det imidlertid meget viktig at kullfiltrene vedlikeholdes korrekt. De skal regelmessig byttes ut eller renses – men hvor ofte det bør gjøres, avhenger av hvilken filterløsning du har.

Forskjellige filtertyper

De fleste av EICOs kjøkkenventilatorer kommer med en av følgende filterløsninger – og relatert hertil er det en rekke anbefalinger om hvor ofte filteret skal renses eller byttes ut:

Resirkulasjonsfilter, kull (3-12 måneder): 

Dette tradisjonelle kullfilteret inneholder korn av kull som kan fange og tilbakeholde lukter. For å sikre effektiv rensing av luften, er en regelmessig utskiftning av kullfilteret nødvendig. Avhengig av bruken, anbefales det at filteret byttes om lag hver 3. eller 4. måned, med mindre annet er beskrevet i bruksanvisningen. Særlig standard resirkulasjonsfiltre har en gjennomsnittlig levetid på om lag et år, noe som altså er mer enn det dobbelte av et tradisjonelt standard-resirkulasjonsfilter.

Resirkulasjonsfilter, Long Life (3 år): 

I en rekke av EICOs kjøkkenventilatorer tilbys det teknologiske avanserte Long Life-filteret. Dette filteret er mer effektivt enn det tradisjonelle kullfilteret, og har i tillegg ekstra lang levetid. Det skal typisk ikke byttes ut, men bare vaskes uten annet servise i en oppvaskmaskin ved maksimalt 65 grader. Etterfølgende skal filteret tørkes i 20 minutter i en ovn ved 100 grader, før det igjen monteres i kjøkkenventilatoren. Dersom dette enkle vedlikeholdelsesprogrammet overholdes, kan et Long Life-filter garantere en effektiv rensing av luften i opp til tre år.

Resirkulasjonsfilter, keramisk (5 år): 

De høytytende keramiske resirkulasjonsfiltrene kan regenereres i ovnen i 40 minutter ved 200 grader, og er dermed effektive til rensing av luften i opp til fem år. Nettopp disse keramiske filtrene renser luften med mer enn 80 prosent ved første luftgjennomstrømning.

Vær ekstra oppmerksom på at filtrene ikke fjerner damp. Dette skjer med ekstra utlufting eller eksempelvis via husets sentralventilasjonssystem.

FAQ: Få svar på alle dine kjøkkenventilator-spørsmål her