08/17/2022

Effektiv kjøkkenventilator? Rørføring betyr ALT

Vil du at din nye kjøkkenventilator skal fungere effektivt og optimalt? Så bør du bruke litt ressurser på å sikre korrekt rørføring.

5606

Selv den mest effektive og velutstyrte kjøkkenventilator risikerer å miste sugeevnen dersom rørføringen ikke utføres optimalt. Derfor kan det være velanvendt tid å sikre seg at dette blir gjort forskriftsmessig. Og at man selvsagt benytter seg av profesjonell assistanse og veiledning dersom man er usikker.


Faste og glatte rør

Første viktige råd relaterer seg til at den beste og mest effektive rørføringstypen er faste og glatte rør. Flexislanger skal kun benyttes dersom det er ytterst nødvendig. Faste rør fungerer nemlig bedre og har en mer optimal yteevne da luften trekkes mer effektivt ut gjennom en fast og glatt overflate.

Kortest mulig rørføring

I tillegg er det essensielt at man sørger for korrekt dimensjon på avtrekksrørene, og at man alltid velger kortest mulig rørføring. Rørføringen bør nemlig ha samme diameter på avtrekksrør og takhette/murgjennomføring som på kjøkkenventilatorens avtrekk. Derutover bør 90-graders-bøyningen lages så langt fra kjøkkenventilatoren som overhodet mulig.

FAQ: Nyttig informasjon om kjøkkenventilatorer