08/17/2022

Effektiv kjøkkenventilator? Rørføring betyr ALT

Vil du at din nye kjøkkenventilator skal fungere effektivt og optimalt? Så bør du bruke litt ressurser på å sikre korrekt rørføring.

5606

Selv den mest effektive og velutstyrte kjøkkenventilator risikerer å miste sugeevnen dersom rørføringen ikke utføres optimalt. Derfor kan det være velanvendt tid å sikre seg at dette blir gjort forskriftsmessig. Og at man selvsagt benytter seg av profesjonell assistanse og veiledning dersom man er usikker.

Faste og glatte rør

Første viktige råd relaterer seg til at den beste og mest effektive rørføringstypen er faste og glatte rør. Flexislanger skal kun benyttes dersom det er ytterst nødvendig. Faste rør fungerer nemlig bedre og har en mer optimal yteevne da luften trekkes mer effektivt ut gjennom en fast og glatt overflate.

Kortest mulig rørføring

I tillegg er det essensielt at man sørger for korrekt dimensjon på avtrekksrørene, og at man alltid velger kortest mulig rørføring. Rørføringen bør nemlig ha samme diameter på avtrekksrør og takhette/murgjennomføring som på kjøkkenventilatorens avtrekk. Derutover bør 90-graders-bøyningen lages så langt fra kjøkkenventilatoren som overhodet mulig.

FAQ: Nyttig informasjon om kjøkkenventilatorer

Prime Flow

Prime flow®-system: Den optimale løsningen til din kjøkkenventilator

EICO introduserer derfor den mest optimale løsningen, nemlig det flunkende nye patenterte Prime flow®-system som både gir mange muligheter for plassbesparende installasjon, og samtidig en installasjonsløsning som aldri har vært enklere og bedre.

Intet annet luftkanalsystem transporterer os og em så effektivt, så sikkert og så støysvakt som Prime flow®. Systemet inneholder flate og runde kanaler, og aerodynamisk optimerte bøyninger som passer til enhver kjøkkenventilator med 150 mm eller 90x220 mm tilslutning, både i utsugnings- og resirkulasjonstilstand. 

Installasjon: Trykk, klikk, ferdig

Installasjonen av Prime flow® kan nesten ikke være enklere. Universalsamlinger med klikkeelementer og integrerte dobbelttetninger gir pålitelige og lufttette forbindelser. De samles enkelt og greit, og når klikklyden høres, kan du gå videre til neste samling. Systemet samles helt uten bruk av verktøy, silikon eller tape. 

Les mer