12/05/2022

Få lekkert design og kraftig sugeevne med NikolaTesla

NikolaTesla er en prisvinnende serie av induksjonsplatetopper med integrerte ventilatorer fra italienske Elica. Produktlinjen er designet av Fabrizio Crisà som har vunnet flere prestisjefylte priser, blant annet Industrial Design Award Compasso D'Oro ADI, for sitt arbeid.

NikolaTesla One

Ved å velge NikolaTesla får du en kombinasjonsløsning med integrert kjøkkenventilator i platetoppen som har intern motor. Du får stor frihet til å plassere din NikolaTesla-modell hvor du ønsker det. NikolaTesla-ventilatoren er tilgjengelig i to varianter – både i en versjon til avtrekk, og i en versjon til resirkulasjon.

Hva betyr resirkulasjon

En ventilator med resirkulasjon renser luften ved hjelp av fett- og luktfiltre. Etter filtrering ledes luften tilbake i rommet. Romluften renses ved gjentakene passasje gjennom filteret. Med resirkulasjonsversjonen er rørføring til et punkt utenfor kjøkkenet ikke nødvendig. I stedet renses luften ved gjennomstrømming i aktive kullfiltre. Med denne ventilator-versjonen er det meget viktig at kullfiltrene vedlikeholdes korrekt, og at de regelmessig utskiftes hhv. renses avhengig av behov.

Topprestasjon hva angår sugeevne

Den sentrale kjøkkenventilatoren er perfekt integrert i selve platetoppen. Den er støysvak, og presterer i topp hva angår sugeevne og energieffektivitet. NikolaTesla flytter luften med hele 5 m/s. I tillegg er det trådløs forbindelse mellom ventilator og platetopp, noe som gjør hverdagen i kjøkkenet til en sann fornøyelse.

Hvordan virker NikolaTesla?

Funksjonaliteten mellom kjøkkenventilator og platetopp fungerer perfekt: ventilatoren, plassert i den sentrale sonen, kommuniserer via trådløs forbindelse. Ventilasjonsenheten virker enten via et intelligent sensorsystem som avleser mengder og kvalitet av luft og damp, eller den mottar informasjonen fra platetoppen om antallet samt effekten av de kokesonene som er i bruk, og sugestyrken justeres automatisk deretter. Platetoppen har på de fleste modellene blant annet en bru-funksjon som gjør det mulig for deg å forene to tilstøtende kokesonene – slik at du kan lage mat med store gryter.

6 viktige punkter om NikolaTesla

KRAFTIG SUG
Sugeevnen er så kraftig at luften flyttes med hele 5,1 meter per sekund. Det betyr at damp og os fra matlagingen med en gang trekkes ned i utsugningen midt på platetoppen.

ENKEL BETJENING
En enkel berøring med fingerspissen er nok til å aktivere og justere NikolaTesla. Det er enkelt å bruke NikolaTesla-betjeningspanelet fordi designet er intuitivt, og kokesonene og kjøkkenventilatoren kan styres separat.

AUTOMATISK STYRING
Ventilasjonsenheten mottar trådløst informasjoner fra platetoppen, og kan automatisk justere sugestyrken.

STØYSVAK KJØKKENVENTILATOR
Med 37-59 dB(A) er kjøkkenventilatoren en av markedets mest støysvake av sin type, og samtidig i den meget strømbesparende energiklassen A+.

KERAMISKE FILTRE
De høytytende keramiske resirkulasjonsfiltrene til NikolaTesla kan regenereres i ovnen, og er dermed effektive til resing av luften i opp til fem år. Disse filtrene fjerner over 80 prosent av lukten allerede når luften passerer gjennom første gang. De keramiske filtrene er enkle å vedlikeholde. Hvert halve år tas filtrene ut, og legges i ovnen på 200 grader. Etter 40 minutter er filtrene brent rene, slik at de kan settes tilbake i kjøkkenventilatoren. Det er direkte tilgang til filtrene fra den øverste delen av platetoppen, hvorfra de enkelt kan tas ut og regenereres eller byttes ut.

ENKEL RENGJØRING
Det vaskbare fettfilteret kan tas opp og rengjøres i oppvaskmaskinen. En særlig ventil i bunnen av NikolaTesla gjør det mulig å drene eventuell væske i bunn-karet.  Også det keramiske glasset er rengjøringsvennlig og fri for betjeningsknapper – slik at skjønnhet kombineres med praktiske egenskaper.

Se vårt store utvalg av NikolaTesla-modeller her