29.10.19

HØSTKOS MED FANTASTISK STEMNING I KJØKKENET

Med hastige steg kommer høsten oss i møte. Og når regnet, blåseværet og mørket rammer oss, er det på alle måter tiden for å kose seg innendørs. Hva passer da bedre enn å kombinere hyggen med en opplevelse omkring kjøkkenet og matlagningen? Helt klart en topp-prioritering blant oss nordmenn!

 

Kunne du tenke deg å fornye rommet ditt når du flytter innendørs for å kose deg med familie og venner? Så var det kanskje en idé med en ny kjøkkenvifte? Noen tror at det er forbeholdt dem som bygger nytt hus, renoverer eller i det minste lager et helt nytt kjøkken. Men slik trenger det slett ikke å være. Å investere i en ny kjøkkenvifte kan være den helt riktige løsningen, dersom du mangler det «lille ekstra» som kan friske opp kjøkkenet ditt. En ny kjøkkenvifte kan gjøre en utrolig stor forskjell i forhold til innretning, inntrykk og inneklima

Aspiration Hob er den nye trenden som er i eksplosiv vekst. EICO er markedsleder med blant annet NikolaTesla Switch.

I tillegg til «lekkerhetsfaktoren» i å få en ny kjøkkenvifte som kan presentere kjøkkenet ditt på en flott måte, har du nå mulighet til å få en kjøkkenvifte med lekre egenskaper som eksempelvis sensorteknologi, automatisk etter-suging – eller hvorfor ikke gå for en Eicolink-modell hvor kjøkkenviften kan betjenes direkte fra kokeseksjonen. Kanskje gjør det bare underverker at du får en litt bedre effekt, og et litt lavere støynivå i forhold til hva du har måttet akseptere frem til nå.

oen tror at en ny kjøkkenvifte er forbeholdt dem som bygger nytt hus.
Slik er det overhodet ikke …

Skal jeg velge en kjøkkenvifte med friske farger … eller modellen med den flotte glassflaten … den hvor jeg ikke slår hodet … eller kjøkkenviften som kan leveres med ekstern motor?
Det kan være vanskelig å velge hvilken kjøkkenvifte som passer best. 

HER FÅR DU ET PAR HINT

NIKOLATESLA

Denne prisbelønnede modellen hvor kjøkkenviften er sentralt plassert i en induksjonsseksjon, gir fritt utsyn og plass i kjøkkenet. Modellen flytter luften med 5,1 m/s, og nettopp luftens avviklingshastighet er altavgjørende, slik at trekkraften i nedadgående retning er kraftigere enn den hastigheten hvormed luften går opp. Det betyr at matos og damp suges gjennom kjøkkenviftens filtersystem, hvorfra det ledes gjennom rørføring og ut av huset. Dersom noe koker over, er det enkelt å tømme og rengjøre beholderen som oppsamler eventuelle væske. NikolaTesla er en serie av «aspiration hobs» med mange lekre egenskaper og i ulike varianter. Alle versjoner kan også fås som resirkulasjonsløsning.

 

DISTANTE

En kjøkkenvifte som er integrert i taket er diskre og tar ikke for mye fokus fra annet. Det er mange ulike tak-integrerte designløsninger som gir frirom og bidrar til et rent og enkelt uttrykk. Modellen Distante med et optimalt vinklet kant-sug som sikrer god sugeeffekt og lavt støynivå. Luftens transporttid er altavgjørende for denne typen av vifte, hvor det er mulig å velge en ekstern motor med ekstra kraftig sugekapasitet. Distante er i tillegg en Eicolink-modell. Det betyr at hverdagen din kan bli litt enklere. Alle kjøkkenvifter som er forsynet med Eicolink kan nemlig forbindes med EICOs link-kokeseksjon, og betjenes fra kokeplaten. Denne betjeningen kan styre alle funksjonene som slå på/av, sugestyrker og lys.

SHINING

En wirehengt kjøkkenvifte er en løsning som er blitt ganske populær i markedet. Det er mange ulike løsninger, og felles for dem er at det ikke kun er snakk om en kjøkkenvifte, men også et utsmykningselement som setter et spennende og futuristisk preg på kjøkkenet. Oftest ses disse modellene i en fritthengende løsning som er særdeles brukbar ved høyt til taket, skrått tak eller andre utfordringer i forhold til innretting. En del fås også med beslag, slik at kjøkkenviften kan monteres som en eksklusiv løsning på veggen.

 

LUCCA

Er du mest til den helt klassiske typen, er den tradisjonelle T-viften prototypen på en kjøkkenvifte. Samtidig som modellen dekker hele kokeseksjonens bredde, har T-viften en meget fin konstruksjon med et oppfang som leder damp og os inn i stålfiltrene. Selv om uttrykket er enkelt og klassisk, er det gjort mye på detaljnivå, eksempelvis med svart glassfront og touchpanel. T-viften finnes, avhengig av hvilken modell du velger, i flere fargevarianter, og med forskjellige monteringsmuligheter og ulike spesifikasjoner. 

 

STRIPE URBAN 

Stripe Urban er et eksempel på en moderne skråstillet kjøkkenvifte som kan gi det rå kjøkkenet det siste touch. Den store fronten og de rustikke materialene, som eksempelvis her på bildet med Cast Iron, gir en enkelhet til kjøkkenviften, og uttrykker modernitet og klasse. En skråstillet kjøkkenvifte har den fordelen at produktet er trukket tilbake, slik at kjøkkenviften er «hodesikker». Det er plass til hodet, og generelt mer luft omkring kokeseksjonen … I tillegg har nettopp Stripe Urban mulighet for at avtrekket kan føres direkte bakut gjennom veggen, slik at det ikke er nødvendig å montere en synlig pipe. Med kjøkkenviftens tidsfunksjonalitet er det enkelt å la utsugningen fortsette etter avsluttet matlaging, og slutte etter en fastsatt tid. 

HAMLET

Den skråstilte kjøkkenviften Hamlet er en moderne kjøkkenvifte med et skarpt og markant uttrykk som gjør seg godt i en moderne, skandinavisk innretting. Kjøkkenviften har en stor rengjøringsvennlig glassflate og touchpanel. I tillegg har Hamlet det vi kaller Direct Air Flow – en kombinert og stor sugeflate i bunnen og kant-sug på fronten. Det gir et fantastisk godt sug over kokeseksjonen, og en effektiv oppsamling av damp og os. Hamlet er en Eicolink-modell. Det betyr at hverdagen din kan bli litt enklere da kjøkkenviften kan forbindes til EICOs link-kokeseksjoner og betjenes fra kokeplaten. Med Eicolink-systemet er det mulig å foreta fjernbetjening av alle funksjonaliteter som slå på/av, sugestyrker og lys.

Fant du ikke det du søkte?
Noen ganger er du slett ikke i tvil, men det kan være en god idé å se flere valgmuligheter. Vi har samlet alle de spennende kjøkkenviftene ett sted, slik at det er enkelt å overskue hvor du finner nettopp din foretrukne kjøkkenvifte. 

EICO har mer enn 38 års erfaring, og er spesialist innen kjøkkenvifter og kokeplater.

FAQ – og det du kanskje ikke visste at du burde vite … EICO har samlet gode og brukbare tips i den flunkende nye FAQ – Frequently Asked Questions. Her er 100 spørsmål og svar på alt mellom himmel og jord, og det du kanskje ikke visste at du burde vite om blant annet vinkjøleskap, kjøkkenvifter, kokeplater og hvitevarer. 
Den nye FAQ er et resultat av de spørsmålene som brukerne ofte ringer inn om, eller skriver til EiCO for å få besvart.