Platetopper

TURN UP THE HEAT

Platetoppen er et av kjøkkenets viktigste arbeidsområder. Her kommer din lidenskap for matlagning til uttrykk. I dag skal en kokeplate kunne mer enn bare å koke og steke. Den skal opphøye hele matlagningsprosessen, så tiden i kjøkkenet blir morsom og enkel. Med gode betjeningsmuligheter, presise reguleringer og en rask og effektiv oppvarming.

Derfor har vi nøye utvalgt markedets beste og mest innovative platetopper, så du er sikret det beste innenfor design og kvalitet.

Platetopp fra EICO 

- Turn up the heat

En platetopp er en av kjøkkenets viktigste arbeidsområder. Her kan du ta din pasjon for matlaging til nye høyder. Og i dag skal en platetopp selvsagt kunne annet og mer enn bare å koke og steke. Den skal løfte hele matlagingen, slik at tiden i kjøkkenet blir morsommere og enklere. Det handler blant annet om smarte betjeningsmuligheter, presis regulering og en rask og effektiv oppvarming. 

I EICO har vi nøye utvalgt markedets beste og mest innovative platetopper – slik at du er sikret det flotteste designet og den ypperste kvaliteten – for heldigvis går disse to elementene gjerne hånd i hånd. Du får dessuten et hav av valgmuligheter i forhold til størrelsen på seksjonene, og hvor mange soner du har behov for. Du kan blant annet velge en platetopp på 80 cm. og en platetopp på 90 cm. 

Effektive induksjonstopper 

En av de meget populære platetopptypene er induksjonstoppen. En induksjonstopp fungerer på den måten at det ligger en elektrisk spole under kokefeltet som danner et magnetisk felt, noe som varmer opp gryten. Det betyr at det kun er gryten som blir varm – og altså ikke selve platetoppen. ‘ 

Fordelen med denne typen platetopp er at den oppnår den ønskede temperaturen utrolig raskt. Det betyr at matlagingen kan foregå meget effektivt og raskt. En annen viktig egenskap relaterer seg til at denne typen platetopp er meget energibesparende – den utnytter om lag 90 prosent av den tilførte energien. Samtidig er det særdeles praktisk at platetoppen raskt blir kald igjen når man fjerner gryten eller stekepannen – dermed minimeres risikoen for å brenne seg betraktelig.  

Anvender man induksjonstopper kan man imidlertid ikke bruke gryter av rustfritt stål eller aluminium. Kun gryter og panner som kan magnetiseres fungerer i forhold til denne typen.  

Keramisk topp 

En keramisk platetopp ligner på overflaten en induksjonstopp. Men under overflaten er de helt forskjellige. Kokesonene på en keramisk topp ligger under en herdet glassplate som tåler veldig høy varme. Og i motsetning til en induksjonsplatetopp er det ikke grytens magnetisme som skaper varme – varmen kommer rett og slett fra sonene under platetoppen som gir fra seg strålevarme. Det betyr også at man ikke trenger å anvende spesielle gryter og panner – alle typer kan benyttes.  

Hos EICO tør vi i aller høyeste grad å «legge hånden på platetoppen» sammen med deg – uansett hvilken modell du velger! 

Har du behov for hjelp