Guide: Slik velger du ventilator til kjøkkenøyen

Drømmer du om en kjøkkenøy, men vet du ikke hvilken kjøkkenventilator som passer bra inn i din kjøkkenløsning? EICO har en lang rekke forskjellige kjøkkenventilatorer som passer godt over en kjøkkenøy. Vi har alt fra designerventilatorer til mer klassiske løsninger – det er bare fantasien som setter grensen.

Beat BK Gloss

Det sosiale samlingspunktet

For mange er en kjøkkenøy den ekstra luksusen som man kan tilføye kjøkkenet dersom det er plass til litt ekstra. Kjøkkenøyen kan frigi plass til resten av kjøkkenet, og gir mange innredningsmuligheter. Du bestemmer selv om den skal innreddes med vask, en platetopp, arbeidsbord eller som spiseplass – eller alt i ett.

Ved å velge en kjøkkenøy i ditt kjøkkendesign, får du den beste innredningen av rommet, med høy funksjonalitet – og du går ikke på kompromiss med det sosiale samlingspunktet som kjøkkenet ofte ender opp med å være.

Hvilken kjøkkenventilator skal jeg velge over en kjøkkenøy?

Valget av en kjøkkenøy betyr at du gjenoverveier plasseringen av hvitevarer samt andre kjøkkenkomponenter. Det gir helt nye muligheter, og derfor skal det også tenkes godt igjennom. Velger du å flytte platetoppen ut i rommet på en kjøkkenøy, skal du plutselig også forholde deg til kjøkkenventilatoren. Det å flytte platetoppen til midten av rommet, er ikke bare et estetisk valg, men man skaper også et rom hvor den som lager maten enkelt kan interagere og sosialisere med gjester. Derfor blir dette området en ekte multifunksjonell og lett tilgjengelig «arbeidsstasjon».

Med en sentral kjøkkenøy åpner du opp for mange forskjellige muligheter når det gjelder kjøkkenventilatoren. Les mer om de forskjellige valgmulighetene under:

Illusion

Takventilatorer

Med en kjøkkenventilator plassert diskret i taket, er du sikker på en tidløs installasjon. Motoren kan bygges inn eller gjemmes bort på loftet, slik at du får det skreddersydd til ditt kjøkken. En takventilator er til deg som ønsker en stilren instillasjon som ikke gir problemer i arbeidshøyden – uansett hvor høy du er. Kjøkkenventilatorer i taket sjeler ikke blikkfang i kjøkkenet, men gir et stilrent og minimalistisk uttrykk. Derfor har vi selvsagt også et stort utvalg av størrelser og farger – så du kan velge den takventilatoren som passer deg best.

Se eksempler på våre takventilatorer her:

Interstellar

Wirehengte ventilatorer

En annen smart løsning er wirehengte kjøkkenventilatorer som ofte har et mer designmessig uttrykk – et ekte innredningselement som integrerer både luft og belysningsfunksjoner. En kjøkkenventilator trenger ikke å være kjedelig. Tvert imot er det massevis av muligheter for å bruke den som et utsmykkingselement i kjøkkenet – uten å gå på kompromiss med kvalitet og de viktige tekniske hensynene. Det kan du eksempelvis gjøre ved å velge en av våre wirehengte kjøkkenventilatorer. Den tynne og diskré wiren gir

plass til å leke med formene, og en wirehengt kjøkkenventilator kan dermed bidra som et skulpturelt element som troner midt i kjøkkenet.

Se eksempler på våre wirehengte kjøkkenventilatorer her:

NT

Den innovative løsningen til kjøkkenøyen – platetopp med ventilator

Er det mulig å få en perfekt, funksjonell og sentral kjøkkenøy uten en ventilator som tar utsynet? Ja, det er mulig med en elegant platetopp med integrert ventilator. Hos EICO har vi markedets største utvalg av platetopper med ventilator. Vi har eksempelvis våre egne dansk-designede Phantom-modeller, eller de italienske NikolaTesla-modellene. Ved å velge en platetopp med ventilator, får du en sterk og absolutt elegant løsning som gir massevis av nye muligheter i ditt kjøkken. Du skal slett ikke tenke på å få plass til din kjøkkenventilator på veggen eller i taket. Den sentrale ventilatoren er nemlig perfekt integrert i selve platetoppen. Den er støysvak, og presterer i topp hva angår sugeevne og energieffektivitet. I forhold til montering har platetoppen en kant som gjør at man fritt kan velge om den skal planlimes eller bare legges ned i benkeplaten. I disse alt-i-ett-løsningene finnes utsugningsventilatoren i selve platetoppen som suger damper ut nedenfor, og dermed reduserer muligheten for spredning i hele rommet.

Se eksempler på våre platetopper med ventilator her: