Hva er forskjellen på en «dyr» og «billig» kjøkkenventilator?

Står du overfor valg av kjøkkenventilator, er det fornuftig å være skarp på hva du bør velge til ditt kjøkken. Men overordnet skal man selvsagt være klar over at pris og kvalitet henger sammen.

Iris

Kjøper du en kjøkkenventilator fra EICO kan du være helt sikker på at du får en kjøkkenventilator som gir deg «value for money».


Samtidig bør du selvsagt være klar over at det er en sammenheng mellom pris og kvalitet. Og i tillegg at et spesielt design og materialvalg også alt annet like vil bety at kjøkkenventilatoren blir dyrere. Eksempelvis vil en håndlaget ventilator, som modellen Iris, selvsagt være dyrere enn masseproduserte typer.

Billige og dyre modeller – og alt derimellom

Kjøkkenventilatorene fra EICO fås i prisrangen fra om lag 1.500 til 24.000 kroner – og der er selvsagt forskjell på produktene selv om alle kjøkkenventilatorer er effektive og velfungerende.
Som tommelfingerregel kan man si at en kjøkkenventilator med bedre og mer effektiv motor vil være dyrere. I tillegg til at en dyrere modell også være mer støysvak. Og så kan man også regne med at prisen vil stige jo flere funksjonaliteter kjøkkenventilatoren har.


En dyr kjøkkenventilator vil også være mer fleksibel, eksempelvis i relasjon til at motoren kan vendes og kjøre med bakut-vendt avtrekk. Glassets finish har også betydning for kvalitet og pris – det handler grunnleggende om hvorvidt en ekstra forarbeiding har fjerner jernpartiklene fra det hvite glasset. Derutover vil kvaliteten på fettfiltrenes kapasitet (antall lag) også ha noe å si for prisen.


Avslutningsvis handler det selvsagt også om tilbehør. En billigere modell vil ofte leveres med kullfilter og uten fjernbetjening – hvorimot en dyrere versjon har fjernbetjening og keramiske filtre.

Se hele EICOs produktutvalg innen kjøkkenventilatorer