01/30/2022

Hvordan fungerer en kjøkkenventilator som er integrert i platetoppen?

Er du på jakt etter en stilsikker og diskret kjøkkenventilatorløsning til ditt kjøkken, er en platetoppintegrert kjøkkenventilator kanskje den ideelle løsningen for deg.

NikolaTesla

Det er ikke tvil om at platetoppintegrerte kjøkkenventilatorer er det nye svart – for markedet for disse kjøkkenventilatorløsningen vokser med lynets hastighet.

For det første representerer innbyggingsventilatorene en rekke løsninger som er meget diskré, noe som gir deg mulighet for å designe ditt kjøkken presis som du måtte ønske det. Dernest er disse nye og moderne ventilatorene både energiriktige og meget støysvake, og derfor står de ofte høyt på ønskelisten.

Innovative løsninger

EICO tilbyr en rekke kjøkkenventilatorer til innbygging fra velkjente og velrenommerte merkevarer slik som Eico, Elica og Faber. Løsningene, hvor kjøkkenventilatoren er sentralt plassert i induksjonsplatetoppen, kalles også for «aspiration hobs». Disse innovative løsningene gir fritt utsyn og riktig god plass i kjøkkenet.

Teknologien i aspiration hobs – eller platetoppintegrerte kjøkkenventilatorer – fungerer ved at hastigheten eller trekket på luften i nedadgående retning er kraftigere enn den hastigheten hvormed luften vanligvis stiger opp. Dreier det som en vanlig vanndamp, er suget i eksempelvis NikolaTesla-modellene minimum fem ganger så kraftig som den vanlige oppdriftskraften.

Dersom du ikke har mulighet til å lage utblåsning til det fri, kan du velge en resirkulasjonsmodell og anvende et resirkulasjonsfilter til å rense luften. Her er det imidlertid viktig at frisklufttilførelsen er stengt under bruk.

Finn din platetoppintegrert ventilator her