9 energispareråd og tips til optimal bruk av din vaskemaskin

Hvor godt kjenner du egentlig din vaskemaskin? Har du eksempelvis styr på hvilke programmer som er mest effektive i forhold til energiforbruk?

Vestfrost

Hvor ofte du bør rengjøre din vaskemaskin? Det og mye mer har vi samlet i ni tips til din vaskemaskin.

9 energispareråd og tips til din vaskemaskin

 • De mest effektive programmene i forhold til energiforbruk er vanligvis dem som kjører med lave temperaturer og varer lenger.
 • Dersom du følger produsentens anvisninger, og fyller din vaskemaskin til kapasiteten for de respektive programmene, kan du spare energi.
 • Bruk kun vaskemidler, skyllemidler og andre additiver som er egnet til automatiske vaskemaskiner. Det automatiske systemet til skumabsorbering kan bli aktivert på grunn av for store mengder vaskemiddel.
 • Programmets varighet, energiforbruk og vannforbruk kan variere avhengig av vasketøyets vekt og type, de valgte ekstrafunksjonene, vannet og den omgivende temperaturen.
 • Det anbefales å bruke flytende skyllemiddel til vaskeprogrammer med lave temperaturer. Mengden av vaskemiddel kan variere avhengig av mengden av vasketøy og klærnes tilsmussingsgrad. Følg anbefalingene fra produsenten av ditt vaskemiddel når du skal dosere vaskemiddelet.
 • Støy og fuktnivå i klærne etter sentrifugering påvirkes av sentrifugeringshastigheten. Jo høyere sentrifugeringshastighet, jo mer støyer maskinen, og jo tørre blir klærne.
 • Vi anbefaler at du rengjør din vaskemaskin periodisk annen hver måned. Bruk programmet til rengjøring av trommelen med periodisk rengjøring. Dersom din maskin ikke har programmet til rengjøring av trommelen, skal du bruke programmet Bomull 90. Bruk middel til å fjerne kalk som er fremstillet til bruk i vaskemaskiner når det er nødvendig.
 • Tving aldri døren opp når din vaskemaskin kjører. Du kan åpne døren på din vaskemaskin to minutter etter at vaskeprogrammet er slutt. *
 • Installasjon og reparasjon bør alltid foretas av en autorisert serviceagent for å unngå mulig risikoer. Produsenten kan ikke holdes ansvarlig for ødeleggelser som følge av prosedyrer som utføres av ikke-autoriserte personer.

  (*) Spesifikasjonene kan variere avhengig av den kjøpte modellen.

Finn flere tips og energispareråd til dine hvitevarer her

Sjekk våre modeller fra Vestfrost her: