Guide – få hjelp til å velge din nye oppvaskmaskin

Faktum er at de fleste av oss slett ikke kan forestille oss et liv uten en oppvaskmaskin. Tiden, hvor stablene av skittent servise og bestikk hopet seg opp på kjøkkenbenken, er slutt. Med unntak av de tidspunktene hvor oppvaskmaskinen går i stykker, og det er tid til å se seg om etter en ny modell.

32012

Det er to scenarioer når du begynner å se etter oppvaskmaskin. Scenario et: Du gidder ikke å vaske opp for hånden lenger – fordi det tar for mye tid i hverdagen, og det koster mer enn å vaske opp i en oppvaskmaskin. Scenario to: Din nåværende oppvaskmaskin er gått i stykker, og du skal raskest mulig ha en ny.

Faktum er at de fleste av oss slett ikke kan forestille oss et liv uten en oppvaskmaskin. Tiden, hvor stablene av skittent servise og bestikk hopet seg opp på kjøkkenbenken, er slutt. Med unntak av de tidspunktene hvor oppvaskmaskinen går i stykker, og det er tid til å se seg om etter en ny modell.

Ikke nok med at man slipper for en rotete kjøkkenbenk, men en oppvaskmaskin har også en lang rekke andre fordeler – også når det handler om å spare på vannet og kostnaden til vann. Vi ser nærmere på hva du skal være oppmerksom på når du kjøper ny oppvaskmaskin.

Bli klokere på de ulike mulighetene i denne kjøpsguiden.

 

Hvilke typer av oppvaskmaskiner finnes det?  

Kjøkkenet er ofte hjemmets hjerte, og her hvor familien samles om stort og smått. Derfor er det viktig at de elementene som inngår i rommet, er nøye utvalgt – dels ut fra estetikk og i forhold til optimal plassering. I EICOs sortiment finnes det to forskjellige typer av oppvaskmaskiner fra Vestfrost: Oppvaskmaskin til underbygging og den integrerte oppvaskmaskinen.

Oppvaskmaskin til underbygging 

En oppvaskmaskin til underbygging er nok det de fleste kjenner som den tradisjonelle oppvaskmaskinen hvor fronten er synlig. Oppvaskmaskinen til underbygging kan integreres i den øvrige kjøkkeninnredningen da den finnes med mange ulike typer fronter som dermed kan matche de øvrige hvitevarene. En oppvaskmaskin til underbygging leveres alltid uten topp- og sideplater, da verken toppen eller siden vil være synlig fra forsiden.

▸▸ Se vårt utvalg av oppvaskmaskiner til underbygging fra Vestfrost

Integrerte oppvaskmaskiner 

En integrert oppvaskmaskin er et mer minimalistisk valg som skjuler selve oppvaskmaskinen bak en kjøkkendør. Den kan dermed integreres fullt ut med de øvrige kjøkkenelementene, noe som gir en «usynlig» løsning. En integrert oppvaskmaskin leveres uten front-, topp- eller sideplater.

Husk imidlertid alltid, før du velger en spesifikk integrert oppvaskmaskin, at du sikrer deg at det er mulig å sette nettopp dine kjøkkendører på denne typen oppvaskmaskin.

▸▸ Se vårt utvalg av integrerte oppvaskmaskiner fra Vestfrost

   

Plassering og kapasitet 

Størrelsen på en oppvaskmaskin kan variere. Forta alltid en oppmåling, slik at du nøyaktig vet hvilken størrelse oppvaskmaskin du har plass til. Når det handler om å velge den rette oppvaskmaskinen, er det viktig å overveie din husholdnings størrelse og behov. Tenk på antall kuverter som en måte å måle opp kapasiteten på, og velg en modell som ikke bare møter dine daglige behov, men også kan håndtere gjester og festlige anledninger.

Plassering og mål 

En standard oppvaskmaskin passer i et kjøkkenskap med en bredde på 60 centimeter, og er som utgangspunkt den som flest velger dersom de har godt med plass i kjøkkenet. I vårt sortiment finner du mange ulike modeller som passer til standardmålet.

Har du derimot et mindre kjøkken, men drømmer om å slippe for å vaske opp for hånden, så har vi også en smalere modell som passer i et kjøkkenskap med en bredde på bare 45 centimeter. Den smale modellen finnes både som integrert modell og som modell til underbygging.

Oppvaskmaskinen skal som tommelfingerregel alltid plasseres under kjøkkenbenken og i kabinettet ved siden av vannkranen og avløpet. Og kanskje det viktigste: Husk å plassere oppvaskmaskinen hvor det er enkelt å fylle og tømme den – det gjør hverdagen så mye enklere.

Kapasitet (antall kuverter) 

En oppvaskmaskins kapasitet måles i hvor mange kuverter det er plass til. En standardkuvert består av en stor tallerken, en dyp tallerken, en desserttallerken, en underskål, en kopp, et glass, en kniv, en gaffel, en spiseskje og en dessertskje. Man kan også se det som alt det serviset man bruker dersom man spiser en tre-retters meny.

Kapasitet i forhold til husstand:  

Bruk følgende som peilemerke for hvor stor kapasitet det er behov for i din husstand.

9-11 kuverter: Er ideell til mindre husholdninger (1-2 personer) 

12-14 kuverter: Er ideell til den mellomstore husholdningen (3-4 personer) 

15 kuverter: Er ideell til den store husholdningen (5+ personer). 

 

Smarte funksjoner i Vestfrost-oppvaskmaskiner 

I dag er oppvaskmaskiner fylt med en verden av innovative funksjoner som går langt ut over grunnleggende oppvask. Våre oppvaskmaskiner fra Vestfrost er utstyrt med en lang rekke smarte funksjoner som hjelper med å gjøre hverdagen enklere. Spesifikasjonene kan variere fra modell til modell, så vær oppmerksom på at dine behov blir oppfylt i modellen før du kjøper den. Gjør deg også overveielser om hvilke ekstra funksjoner du har behov for i en oppvaskmaskin innen du står i butikken.

 

Utsatt start (opptil 24 timer) 

Med litt planlegging kan oppvaskmaskinen være klar presis når du har behov for det. Starten kan nemlig utsettes i opptil 24 timer. Det er smart, for så kan du time det med at strømprisene er lave når oppvaskmaskinen starter.

Halv mengde

Den lille mengden med servise fra frokosten kan vaskes separat og mer effektivt enn i hånden. Det sparer på energien er dermed miljøvennlig.

Barnesikring

Med barnesikring slått på er det ikke mulig å komme til å slå på eller å åpne hvitevaren ved et uhell.

Aquastopp 

Selv hvis maskinen er slått av eller ved strømsvikt, vil Aquastopp-systemet beskytte mot de skadene som vann kan forårsake.

Purebeam 

I en teknisk prosess sikrer IONTech & UV lys en 99,999% hygienisk oppvask. 

Info-on-floor 

Oppvaskmaskiner, som er utstyrt med «info-on-floor»-funksjonen, gir deg mulighet for å avlese det valgte programmets status via lyspunktet på gulvet. Et blinkende signal indikerer at det er oppstått en feil.

 

Om Vestfrost 

Vestfrost er en dansk merkevare som har vært kjent for kvalitetsproduktene sine til konkurransedyktige priser siden 1963. Hele sortimentet av hvitevarer er designet med unike egenskaper som imøtekommer det nordiske markedets preferanser. Produktlinjen omfatter et komplett utvalg av kjøleskap/frysere, oppvaskmaskiner, vaskemaskiner, tørketromler, ovner, mikroovner, komfyrer og platetopper.