Kjenn ovnsfunksjonene, og få en enklere hverdag - VBO 1445 PN Steam Assist

For å få det best mulige ut av din VBO 1445 PN Stem Assist ovn er det en god idé å sette deg inn i de ulike funksjonene som din ovn er utstyrt med.

VBO 1445

Ikke nok med at det gjør tilberedningen av dine måltider mye enklere, det kan også spare deg for en masse tid i hverdagen.

Ovnsfunksjoner som du bør kjenne til 

Vi har samlet en rekke tips til hvordan du skal bruke de forskjellige funksjonene, slik at du får det optimale ut av din Steam Assist ovn fra Vestfrost.

Tiningsfunksjon:

Ovnens varsellamper vil slås på, og ventilatoren vil begynne å snurre rundt. Ved bruk av tiningsfunksjonen skal du ta dine frosne matvarer og plassere dem i ovnen på en hylle i den tredje rillen fra bunnen. Det anbefales å plassere en langpanne under matvarene under tiningen, for å fange opp vannet som samler seg på grunn av den smeltende isen. Denne funksjonen vil ikke tilberede eller bake din mat, den vil bare bidra til å tine maten.

Turbofunksjon:   

Ovnens termostat og varsellamper vil bli slått på, og ringvarmelegemet og ventilatoren vil bli aktivert. Turbofunksjonen fordeler varmen jevnt i ovnen, slik at al mat på alle plater tilberedes jevnt. Forvarming av ovnen i ti minutter anbefales. 

Nederste oppvarmingsfunksjon:  

Ovnens termostat og varsellamper vil bli slått på, og det nederste varmelegement vil begynne å varme. Det nederste varmelegemet er ideelt å bruke til pizza, da varmen stiger opp fra bunnen av ovnen og varmer opp maten.

Statisk tilberedningsfunksjon:  

Ovnens termostat og varsellamper vil bli slått på, og både det øverste og nederste varmelegemet vil begynne å varme. Den statiske tilberedningsfunksjonen avgir varme og sikrer jevn tilberedning av matvarene. Dette er ideelt til kaker, småkaker, bakt pasta, lasagne og pizza. Forvarming av ovnen i ti minutter anbefales, og det er best kun å anvende en langpanne/et stekebrett om gangen med denne funksjonen.

Ventilatorfunksjon:  

Ovnens termostat og varsellamper vil bli slått på, og både det øverste og nederste varmelegemet vil begynne å varme, og ventilatoren vil sette i gang. Denne funksjonen er god til baking av wienerbrød. Matlagingen foretas med det øverste og nederste varmelegemet i ovnen, og med ventilatoren som gir luftsirkulasjon, noe som gir en svak grilleffekt til maten. Forvarming av ovnen i ti minutter anbefales.

Pizzafunksjon:  

Ovnens termostat og varsellamper vil bli slått på, og ringvarmelegemet, det nederste varmelegemet og ventilatoren vil bli aktivert. Denne funksjonen er ideell til jevn baking, slik som pizza, på kort tid. Når ventilatoren fordeler varmen jevnt i ovnen, sikrer det nederste varmelegemet baking av maten.

Hurtigere grillfunksjon:  

Ovnens termostat og varsellamper vil bli slått på, og både grillelementet og det øverste varmelegemet vil begynne å varme. Denne funksjonen brukes til rask grilling og til å dekke større overflater av maten, slik som grilling av kjøtt. Bruk de øverste rillene i ovnen. Pensel trådristen med olje for å forhindre at matvarer henger fast på midten av grillristen. Anbring alltid en langpanne under maten til å oppsamle drypp av olje og fett. Forvarming av ovnen i ti minutter anbefales.

Dobbeltgrill og ventilatorfunksjon:  

Ovnens termostat og varsellamper vil bli slått på, og både grillelementet og det øverste varmelegemet og ventilatoren vil sette i gang. Funksjonen anvendes til raskere grilling av tjukkere matvarer, og til å dekke et større overflateareal. Både de øverste varmeelementene og grill blir aktivert sammen med ventilatoren for å sikre jevn tilberedning. Bruk de øverste rillene i ovnen. Pensel trådristen med olje for å forhindre at matvarer henger fast på midten av grillristen. Anbring alltid en langpanne under maten til å oppsamle drypp av olje og fett. Forvarming av ovnen i ti minutter anbefales.

3D-funksjon:  

Ovnens termostat og varsellamper slås på, og ringvarmelegemet, det øverste varmelegemet, det nederste varmelegemet og ventilatoren begynner å fungere. 3D-funksjonen fordeler varmen jevnt og raskt i ovnen, slik at all mat på alle hyller vil tilberedes jevnt. Tilberedningstiden er kortere enn for andre funksjoners. Forvarming av ovnen i ti minutter anbefales. I tillegg gjør denne funksjonen din kakebaking mer luftig og myk.

Manuelt medvirkende dampfunksjon:   

Denne funksjonen kan brukes til matlaging sammen med andre funksjoner. Den brukes til tilberedning av alle typer av grønnsaker, mindre kjøttstykker og forskjellig tilbehør (ris, pasta).

Fordelene:

  • Sprøe og skinnende overflater på matvarer  
  • Minimalt tap av vann  
  • Nesten intet tap av næringsstoffer 
  • Fettfattig tilberedning. Du kan velge den ønskede funksjonen og damptettheten

Tabell for damptetthet

Tabellen for damptetthet

Slik brukes dampfunksjonen

Ovnen har en damptilberedningsfunksjon. Vannet, som helles i vanntanken, skaper varm damp under matlaging og gir deg mulighet for å oppnå et bedre resultat med din mat.

Damptilberedning reduserer fukttapet i kjøttmatvarer, mens kjøttet innen i er mer saftig og yttersiden mer sprø, mens bakverk blir mer luftig, sprø og mer fyldig på yttersiden.

ADVARSEL: Vannbeholderens kapasitet er maksimalt 300 ml. Tilsett ikke mer enn 300 ml vann.

Slik anvendes damptilberedning  

Start tilberedningen ved å innstille funksjon, temperatur og tid i henhold til matvarene i damptilberedningstabellen. For matvarer, som ikke er inkludert i tabellen, kan du selv innstille temperaturen, tilberedningsfunksjonen og tiden. 

Anbring matvarene på den anbefalte hyllen. Fyll den angitte mengden vann i vannbeholderen, som er plassert i ovnspanelet, ved hjelp av en kanne. Trykk på dampknappen på kontrollskjermen.

Dersom du velger «Auto», starter ovnen dampingsprosessen automatisk når den oppnår den innstilte temperaturen. Velg denne innstillingen, som passer til maten, i damptilberedningsfunksjonene, og juster temperaturinnstillingen. Maten blir tilberedt mer lekkert takket være dampstøtten.

Er du blitt fristet av de mange smarte funksjonene i vår VBO 1445 PN Steam Assist ovn, kan du finne nærmeste forhandler her

Kokebord for dampfunksjon

kokebord for dampfunksjon