Seks enkle tips til et rent kjøleskap

Nå kan du puste ut – og slippe av med den dårlige samvittigheten hver gang du åpner ditt kjøleskap.

Vestfrost kjøleskap

Mange av oss kan nemlig godt ha det litt vanskelig med å overskue «prosjekt vaske kjøleskap». Men nå har vi samlet de seks beste tipsene slik at du kan få et skinnene rent kjøleskap.

 

Du skal bruke:

Varmt vann, en bøtte, oppvaskmiddel, kluter, oppvaskklut, vattpinne, en liten børste (evt. en tannbørste) og en sprayflaske dersom du har det.

 

Slik vasker du ditt kjøleskap

Tips #1

Start med å slå av ditt kjøleskap. Tøm etterfølgende ditt kjøleskap for matvarer. Har du en kjølebag, så bruk endelig den mens du vasker kjøleskapet slik at matvarene ikke blir dårlige.

 

Tips #2

Tøm kjøleskapet for hyller, skuffer og oppbevaringsbokser. Alt etter hvor skitne de forskjellige delene er, kan du enten tørke dem av med en klut med oppvaskmiddel eller legge delene i bløt i varmt vann med oppvaskmiddel.

 

Tips #3

Nå gjelder det selve kjøleskapet. Det er en god idé å starte utvendig. Start med en grundig rengjøring av håndtaket hvor det samler seg mange bakterier. Ta dernest de store flatene.

Nå er du kommet til den innvendige delen. I tillegg til varmt vann med oppvaskmiddel og en klut, kan du med fordel bruke en mindre børste – eksempelvis en tannbørste – til å komme inn i sprekker. Har du en sprayflaske, kan du også spraye litt vann tilsatt oppvaskmiddel i sprekkene og la det virke et par minutter innen du går i krig med den lille børsten.

 

Tips #4

Husk også å rengjøre kjøleskapets tetningslister – her kan det nemlig også gjemme seg en masse smuss. Et annet viktig sted er avløpshullet bakerst i kjøleskapet. Du finner det under kjøleelementet. Det kan renses med en vattpinne. Ligger det matrester under kjøleelementet, så renser du også det slik at vannet kan løpe fra.

 

Tips #5

Vask nå hyller og skuffer, og tørk dem og kjøleskapet av med en tørr klut eller en oppvaskklut. Kjøleskapet og inventar skal være helt tørt.

 

Tips #6

Slå på kjøleskapet og sett matvarene tilbake i kjøleskapet. Sørg for at temperaturen høyst er fem grader. Bakterier sprer seg nemlig raskere og enklere dersom temperaturen kommer høyere opp. Du er nå ferdig.

Nå kan du igjen åpne kjøleskapet med god samvittighet.