Seks gode råd om energisparing – kjøleskap

Det er ikke kun i krisetider at det er behov for å se litt nærmere på økonomien og energisparing. Det er også sunn fornuft.

Vestfrost kjøleskap energisparing

Som distributør av Vestfrost hvitevarer er vi alltid klar med råd og veiledning. For oss er det viktig å ruste forbrukerne slik at de får mest mulig ut av deres produkter. Derfor har vi samlet seks gode tips til hvordan du kan tenke energisparing når det gjelder kjøleskapet ditt.

Slik oppnår du energisparing på ditt kjøleskap:

  1. Installer apparatet i et kjølig, godt ventilert rom, men ikke i direkte sollys, og ikke i nærheten av varmekilder (varmeovner, komfyrer mv.). Ellers kan du bruke en isolasjonsplate.
  2. Kjøl varm mat og drikke ned utenfor apparatet.
  3. Dekk drikkevarer og andre væsker til når du stiller dem i kjøleskapet, ellers stiger luftfuktigheten i apparatet. Tildekning av drikkevarer og andre vesker hjelper også med til å bevare deres duft og smak.  
  4. Forsøk å unngå at dørene står åpne i lenger perioder, eller at dørene åpnes for ofte slik at det kommer varm luft inn i kjøleskapet som får kompressoren til å slå seg på oftere enn nødvendig.
  5. Sørg for å holde lokkene til apparatets forskjellige temperaturavdelinger stengte (grønnsaksskuff, kjølerom mv.).
  6. Dørpakningen skal være ren og bøyelig. Bytt pakningene når de blir slitte.

Er energibesparingene ikke tilstrekkelig, og har du derimot behov for et nytt kjøleskap, så byr Vestfrost på en rekke muligheter.

På vår hjemmeside kan du enkelt og raskt finne den nærmeste forhandleren av ditt nye Vestfrost-kjøleskap.