Rengjøring og vedlikehold av vinskap

Her får du de beste rådene til hvordan du rengjør og vedlikeholder ditt nye vinskap – slik at det holder i mange år fremover.

Vestfrost vinskap

Er du den heldige eieren av et flunkende nytt vinskap fra Vestfrost, er du selvsagt også interessert i å holde det pent og velholdt i mange år fremover.

Gode rengjøringsråd

Et av de viktigste vedlikeholdsrådene handler om å rengjøre vinskapet med jevne mellomrom. Her er det selvsagt viktig at du aller først sørger for å slå av strømmen på av/på-knappen. Etterfølgende bør vinskapet vaskes med en oppløsning av lunkent vann (max. 60°C) tilsatt litt oppvaskmiddel. Det er viktig at du ikke anvender rengjøringsmidler som risser, og at det utelukkende benyttes en myk klut.

Etter vask med såpevann bør vinskapet vaskes etter med rent vann og etterfølgende tørkes grundig av. Unngå også at det kommer vann i betjeningspanelet.

Pleiemidler til rustfritt stål

Dører i rustfritt stål eller aluminium rengjøres best med en spray beregnet til formålet, og en myk klut. Det finnes forskjellige pleiemidler som kan anvendes, og som er tilgjengelige hos de fleste forhandlerne. Benytt imidlertid aldri klorholdige rengjøringsmidler, skurepulver eller stålull.

Bemerk dessuten at kullfilteret i vinskapet bør byttes ut en gang årlig – det binder forurensede stoffer til seg, og lar kun ren luft passere.

Få kunnskap om vinskap