01/06/2021

EICO får ny og utviklingsrettet eierstruktur

EICO får ny og utviklingsrettet eierstruktur

EICO, en av Nordens ledende distributører av hvitevarer og markedsledende innen kjøkkenventilatorer, har fått ny eierstruktur per 1. juli 2021. Inn i eierkretsen trer Dansk Ejerkapital, ut trer kapitalfond og nå tidligere medeier Vækst-Invest, mens ledende medarbeidere og øvrig investorkrets fastholder eierskap i selskapet.

- Jeg gleder meg enormt over den nye eierstrukturen som jeg har store og ambisiøse forventninger til. Vi har gjennom lenger tid utsøkt en rekke muligheter, og det er gledelig at vi nå har en sterk avtale på plass. Dansk Ejerkapital er en særdeles profesjonell og seriøs partner som investerer i og utvikler mindre og mellomstore danske bedrifter, alltid i nært samarbeid med eierkretsen og ledelsen. Den nye medeieren tilfører uten tvil nye kompetanser og muligheter i forhold til å realisere et enda større vekstpotensial, men får ikke større betydning for hverdagen og den daglige driften i EICO – verken i forhold til ledergruppen, medarbeiderne, kundene eller leverandørene, uttaler Michael Jacobsen, CEO i EICO.

Dansk Ejerkapital kjøper seg inn med en eierandel på 40 prosent i EICO, mens de resterende 60 prosent fordeler seg mellom Michael Jacobsen, CEO i EICO, Niels Poulsen, CSO i EICO samt styreleder Poul Sand, noe som gjør Dansk Ejerkapital til minoritetsinvestor i selskapet.

- Respekt til vår tidligere eier, Vækst-Invest, som har vært med på eiersiden siden 2011 – en tiårsperiode hvor EICO har vokst om lag 400 prosent i omsetning. Vækst-Invest har vært en betydelig bidragsyter med henblikk på å gi EICO et sterkt fremtidsrettet fundament, og vært en viktig og dyktig samarbeidspartner, uttaler Michael Jacobsen.

Den nye eieren, Dansk Ejerkapital, er en av Danmarks eldste og mest erfarne kapitalfond. Fondet spesialiserer seg i minoritetsinvesteringer i mindre og mellomstore danske bedrifter med et betydelig vekstpotensial som drives av selvstendige og dyktige eierledere.

- EICO er en sunn og solid bedrift med et stort potensial som er gått fra å være en mindre gründerbedrift til å bli en profesjonell B2B-bedrift med en tresifret millionomsetning på de nordiske markedene. EICO ønsker blant annet å posisjonere seg enda sterkere i Norden, og det er en ambisjon vi har betydelig erfaring med å understøtte. Det er EICOs medarbeidere, den sterke bedriftskulturen og de gode verdiene som har bragt bedriften dit den er i dag. Vi ser i aller høyeste grad frem til å være en partner på den videre utviklings- og vekstreisen, uttaler Sune Diernæs, Investment Manager, Dansk Ejerkapital.

 

EICO får ny og utviklingsrettet eierstruktur