Hvilken type resirkulasjonsfilter kan jeg anvende i min kjøkkenvifte – og hvor ofte skal dette byttes ut eller regenereres?
Det finnes tre forskjellige resirkulasjonsfiltre, og hvor ofte disse skal byttes ut, avhenger av hvilken type du velger:
Resirkulasjonsfilter, kull (3-12 md.): Dette tradisjonelle kullfilteret inneholder korn av kull som kan oppfange og tilbakeholde lukter. For å sikre en effektiv rensning av luften, er en regelmessig utskiftning av kullfilteret nødvendig. Avhengig av bruken, anbefales det at filteret byttes hver 3. eller 4. måned, med mindre annet er beskrevet i medfølgende dokumenter. Spesielle standard-resirkulasjonsfiltre har en gjennomsnittlig levetid på om lag et år, noe som altså er det dobbelte av et tradisjonelt standard-resirkulasjonsfilter.
Resirkulasjonsfilter, Long Life (3 år): Til en rekke av EICOs kjøkkenvifter tilbys det teknologisk avanserte Long Life-filter. Dette filteret er mer effektivt enn det tradisjonelle kullfilteret, og har i tillegg ekstra lang levetid. Det skal vanligvis ikke byttes ut, men bare vaskes alene uten annet kjøkkenservise i oppvaskmaskinen ved maksimalt 65 grader. Etterpå skal filteret tørkes i 20 minutter i en ovn ved 100 grader, innen det igjen monteres i kjøkkenviften. Dersom dette enkle vedlikeholdelsesprogrammet overholdes, kan et Long Life-filter garantere en effektiv rensning av luften i opptil tre år
Resirkulasjonsfilter, keramiske (5 år): De høytytende keramiske resirkulasjonsfiltrene kan regenereres i ovnen i 40 minutter ved 200 grader, og er dermed effektive til rensning av luften i opptil fem år. Nettopp disse keramiske filtrene renser luften med mer enn 80 prosent ved første luftgjennomstrømning.