5 coole tips til å avrime fryseren din

Bor det også pingviner i din fryser? OK, så ille ser det kanskje ikke ut i din fryser. Men for å få det optimale ut av fryseren din, er det viktig at du avrimer den en til to ganger i året – og spesielt dersom det har opphopet seg mye is inne i den.

Din strømregning vil takke deg for at du avrimer din fryser. Fryseren skal nemlig bruke mer strøm på å fryse dersom det er mye is og rim i den. Vi har samlet de beste tipsene, slik at du igjen kan få plass til dine frosne matvarer fremfor isklumper i din fryser.


Pro tips:
Det er helt klart enklest å avrime fryseren mens det er frostvær, for så kan du nemlig bare sette matvarene utenfor.

Dette skal du bruke:
Bolle eller balje til kokende vann, en skraper i tre eller silikon, kjøkkenkluter eller håndklær og et spann.

Tips #1
Start med å slå av strømmen, og tøm fryseren din for matvarer. Oppbevar de frosne matvarene i en kjøletaske med fryseelementer mens rengjøringen pågår.

Tips #2
Rengjør fryseren utenpå før du går i gang med å rengjøre den innvendig.

Tips #3
Alt avhengig av hvor mye is det er i din fryser, så er det forskjellige metoder du kan benytte deg av. Du kan starte med å fjerne al den løse isen som kan tas ut med hendene. Er det fremdeles mye is i fryseren, kan det være en god idé å sette en skål med kokende vann inn i fryseren. Sett fryserdøren på gløtt. Bytt vannet i skålen et par ganger dersom du har flere centimeter tjukke islag i fryseren.

Dersom du ikke har så mye is, kan du sette døren på fryseren på gløtt i om lag en time fra det tidspunktet du har slått av fryseren til isen begynner å tine. I det tilfellet skal du ikke gjøre annet enn å vente til isen begynner å tine. Du kan lese avisen eller nyte en kopp kaffe mens du venter.

Tips #4
Når isen begynner å tine, kan du forsiktig bruke en skaper i silikon eller tre til å fjerne islaget. Du må ikke hakke eller skjære isen bort da det kan ødelegge termostaten inne i fryseren. Det er umulig å unngå vann og is på gulvet, så legg derfor et håndkle eller en kjøkkenklut under til å oppsamle vannet. Isstykkene samler du i et spann.

Tips #5
Når isen er borte, er det tid til å vaske fryseren med såpevann. Husk å tørk alle flater etter med en kjøkkenklut eller annen klut slik at det ikke sitter igjen såperester. Alle flater skal være helt tørre før du slår på strømmen igjen. Du kan fylle opp fryseren med matvarene når det igjen er frostgrader.

Er du så heldig å ha en fryser som avrimer seg selv, så er det kanskje ditt kjøleskap som trenger til en omgang? Få vår guide til et rent kjøleskap her.

 

Sjekk våre fryseskap-modeller fra Vestfrost her