Slik velger du det beste vinskapet for dine behov

Hvordan finner du det vinskapet som er optimalt i forhold til dine behov? Og hvilke forhold bør du være spesielt oppmerksom på før du beslutter deg endelig.

Vestfrost

Har du besluttet deg for å anskaffe et vinskap? I så fall bør du selvsagt velge et vinskap som passer perfekt til deg. Men hvordan gjør du det?

Fire essensielle faktorer

Fire faktorer er med på å avgjøre hvilket vinskap som passer best til dine behov og dit hjem: Utseende, kapasitet og størrelse, plassering samt valg av temperatursoner.

1. Utseende

Hva man tenker om selve utseendet av vinskapet, er selvsagt av subjektiv karakter. Ønsker du et mindre og diskre vinskap, eller vil du heller ha en større modell som får en mer dominerende rolle i eksempelvis kjøkkenet?

Vinskapene leveres med tonede eller gjennomsiktige glassdører, men med mulighet til å velge mellom lyse, sølvfargede eller svarte frontlister. I tillegg er det en rekke valgmuligheter med henblikk på hvordan du ønsker at dørhåndtaket skal se ut.

2. Kapasitet og Størrelse

Innen du kjøper vinskap, skal du også gjøre deg tanker om hvor mange flasker du gjerne vil kunne oppbevare i vinskapet. Overvei også om det er sannsynlig at din vinsamling vil vokse når du anskaffer deg et vinskap. Kanskje fordi du får lyst på å kjøpe mer vin når du har et flott og lekkert vinskap? Høres det ut som noe du kunne finne på? Så kunne det kanskje være en god idé å investere i et litt større vinskap enn det du tror du har behov for akkurat nå. Vinskapene fra Vestfrost fås både som små skap med plass til 24 flasker – og som store skap hvor du kan lagre intet mindre enn 197 flasker med edle dråper.

I tillegg kan det være smart å vurdere om man ønsker et smalt eller et bredt skap – og om det skal være høyt eller lavt.

3. Plassering

Plasseringen av vinskapet er enda en faktor du bør ta stilling til. Her er et av de viktigste forholdene du bør tenke på, om vinskapet skal stå fritt opp langs en vegg, om det skal bygges inn i kjøkkenelementene eller om du ønsker flere vinskap som kan plasseres side-by-side.

Les mer: Hvordan sørger du for best mulig plassering av ditt vinskap?

4. Temperatursoner

Antallet av temperatursoner i vinskapet er også et forhold du bør ta høyde for når du er på jakt etter et vinskap. Vestfrost-skapene fås både som monosone, to-sone og flersone – og det har stor betydning for hvor mange ulike vintyper du har mulighet til å oppbevare i ditt skap.

Har du en større samling av vin med samme oppbevaringsbehov, er et skap med en enkelt temperatursone særdeles velegnet. To temperatursonen kalles også dualsone, og betyr at vinkjøleskapet er oppdelt i to avdelinger atskilt av en romdeler, noe som fungerer bra som kombinert oppbevarings- og serveringsskap. Velger du et multisone-vinkjøleskap får du to temperatursoner. Sonene er ikke oppdelt, og derfor vil de to temperaturinnstillingene blandes på midten av skapet og gi en tredje sone. Multisone-skap kan romme vin med ulike klimabehov, og samtidig sørge for serveringsklar vin i toppen av skapet

Valget er ditt – finn ditt favorittvinskap her»